Les aventures dels DTB 2

El fantasma de la Trona
SIURANA

El segon
volum!

Demana'l
aquí

Coneix l'aventura

La segona aventura dels DTB transcorre a Siurana, un llogarret encimbellat dalt d'un turó escarpat, a la comarca del Priorat.

Des de fa dos mesos els habitants d'aquest poble viuen atemorits per un fantasma que recorre la vila quan és fosc. Hi ha moltes teories sobre qui podria ser aquest esperit que vaga de nit pels carrers i camins de Siurana, n'hi ha per tots

els gustos!

Hi ha qui diu que és l'esperit de l'Abdelàzia, una reina mora llegendària que es va llançar per un penyasegat amb el seu cavall. Alguns opinen que podria ser el rei de Nàpols, o algun dels seus fills, que van ser reclosos a la presó del castell. Fins i tot hi ha els que pensen que és Dona Blanca, filla del comte de Prades, condemnada a viure en una cova per no renunciar a l'amor prohibit d'un trobador... però finalment també hi ha qui creu que tot plegat és una excusa per

atreure turistes!

I tu? Qui creus que deu ser? Qui et sembla que pot tenir motius per espantar els siuranencs, que fins ara havien viscut tranquils i feliços dalt del seu turó rogenc?

Els DTB viatjaran fins el Priorat per tal de resoldre l'enigma. Els vols acompanyar?

No et perdis aquesta aventura que et portarà a conèixer tots els secrets de Siurana!

Informació practica

Llocs per visitar

Sabies que...

- Les torres d'Albarca i l'Albiol, juntament amb el castell de Siurana, constituïen la línia de defensa musulmana del segle XII, que s'estenia de Lleida fins a la costa separant la Catalunya Vella de la Nova, la cristiana de la sarraïna?

- Un ermità de nom Poblet fou apresat diverses vegades pels musulmans però s'escapà una vegada i una altra fins que el valí li donà permís per viure per les muntanyes de Prades?

- El castell de Siurana va ser l'últim reducte musulmà de Catalunya? I que va caure anys més tard que Lleida i Tortosa, les principals ciutats sarraïnes a casa nostra?

- La comarca del Priorat deu el seu nom a que aquelles terres originalment depenien del Prior del monestir d'Escaladei?

- Als peus del Montsant hi ha el poble de la Morera, el nom del qual té el seu origen en la quantitat de musulmans que hi vivien?

- Alguns entesos en arquitectura militar i medieval sostenen que a Siurana hi podria haver hagut una madrassa, una escola corànica musulmana?

- Un cop conquerit el castell de Siurana es va convertir en una presó per nobles aristòcrates, entre ells el príncep de Salern i el seu fill, Lluís, que acabà sent sant?

- Abans el cementiri del poble estava davant de l'església i no al darrere?

- El pantà de Siurana es començà a construir el 1968 i s'inaugurà el 1973?

- A Siurana es conservava una talla romànica de fusta de Santa Maria, que fou robada l'any 1979? Aquesta peça era única perquè tenia una cosa molt singular i insòlita per l'època en la que es va fer: arracades!

-El nom del poble de Cornudella, al que pertany el llogarret de Siurana, prové d'una llegenda en que la filla del comte de Prades es perdé durant una cacera i en fer sonar el seu corn tothom sabé que era el seu? ... el Corn – d'ella? Allà on la trobaren el comte féu edificar una església que seria l'origen del municipi.

- El Priorat és famós per la qualitat dels seus vins Denominació d'Origen?

- La font del poble de Siurana ret homenatge a mossèn Salvat, el capellà que finançà les obres de la seva instal•lació i precisament morí d'una malaltia vinculada a l'aigua?

- Avui en dia les parets i roques de Siurana són una de les meques de l'escalada a nivell mundial? I que un escalador de renom internacional, el Chris Sharma, hi passa temporades?

Posa't en contacte

CatalunyaFundació Catalunya Cultura

Siurana - Cornudella de Montant i AlbarcaAmics de Sirana

Impremta M4Cal RellotgerCREMBar Restaurant Bus StopMontseny VeterinarisPagurus

La MolinaVall de NúriaVallterEspot i Port AinéCremallera de MontserratTren dels LlacsTren del Ciment

Totes les aventures

1r llibre - Conte pilot- La biblioteca de l'avi Fermí – Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)
2n llibre- El fantasma de la Trona – Siurana (Priorat)
- El robatori de les àmfores – Empúries-L'Escala (Alt Empordà)
- El castell del comte rebel – Valls d'Àneu (Pallars Sobirà)
3r llibre- El secret del gladiador – Altafulla (Tarragonès)
- El drac del port – Conca Dellà (Pallars Jussà)
- El cau de la guilla – Sant Hilari Sacalm-Les Guilleries (La Selva)
4t llibre- Moros a la costa – Premià i Vilassar (Maresme)
- L'orgull ilergeta – Lleida (Segrià) i Roda de Ter (Osona)
- Els guardians del Grial – Miravet (Ribera d'Ebre)