Les aventures dels DTB 3

El secret del gladiador
ALTAFULLA

El tercer
volum!

Demana'l
aquí

Coneix l'aventura

Aquesta aventura dels DTB transcorre a Altafulla, una vila propera al mar però amb un peu ben assentat en terra ferma, a la comarca del Tarragonès.

Un nouvingut a la vila s'ha fet milionari de cop i volta, misteriosament, i es dedica a comprar tot el que troba en venda, com si no se li haguessin d'acabar mai els diners, com si fos un d'aquells potentats romans que un dia havien habitat a la Vil•la dels Munts.

Té algun mètode? Algun truc? Una màquina de fer diners? Com s'ho fa per invertir tant en plena època de crisi? És cosa de bruixes? És cosa de BRUIXES!?

Els nostres amics tenen curiositat, molta curiositat! Si hi ha un mètode per fer-se ric, ells també el volen saber, és clar! Qui no? Evidentment, es moren de ganes de preguntar-li perquè els el confessi.

Però... i si aquest home no és aigua clara? I si aquesta riquesa amaga algun negoci tèrbol? I si no hi ha cap mètode legal per fer-ho i l'home està cometent algun delicte? Aleshores, és més clar que mai, cal desemmascarar-lo!

Caldrà recórrer els carrers d'Altafulla de nit i dia, amb els ulls i les orelles ben obertes, des de les botigues de mar fins la plaça del capdamunt del carrer del Forn. Caldrà veure quina relació té aquest poble i la veïna ciutat de Tarragona. Caldrà escoltar els consells d'un científic i caldrà parar atenció al que explica una anciana. Caldrà anar amb compte per on es trepitja i caldrà ser prou prudent, sense perdre el coratge!

Aquest afer serà un trencaclosques, de moltes peces, tantes com racons i històries amaga Altafulla i les seves rodalies.

T'animes a fer el puzle amb els DTB? Acompanya'ls i estigues ben atent als detalls, són la clau del misteri!

Informació practica

Llocs per visitar

Sabies que...

- L'actual autopista AP7 transcorre principalment per sobre l'antiga Via Augusta, la carretera que els romans construïren per unir el llevant peninsular amb Roma?

- El complex romà de Tarragona i rodalies està declarat Patrimoni de la Humanitat des de l'any 2000 i que això inclou el circ, l'amfiteatre, el fòrum i la pedrera del Mèdol, entre altres?

- En època romana els càrrecs públics no podien viure a més de 1.500 metres del centre de la ciutat?

- Els conductors de carros de cavalls corrien per equips de colors (3 corredors per equip) que representaven els 12 mesos i les 4 estacions de l'any?

- Els gladiadors s'alimentaven a base de llegums, cereals i hortalisses? I que també menjaven cendres de plantes, fusta i ossos per augmentar el calci i refer-se dels cops del combat?

- Els espectacles al circ i l'amfiteatre eren gratuïts perquè els pagava algun home ric que volia ser votat en les següents eleccions?

- Ser càrrec públic era un honor i donava prestigi a la família però representava una despesa pel governant perquè implicava pagar les obres i les festes, enlloc de cobrar un sou?

- La Vil•la dels Munts d'Altafulla, que ara es troba dins d'una urbanització, antigament arribava fins el mar, i va ser segona residència d'un dels “alcaldes” de Tarragona en època romana?

- Tarragona va ser seu de la cort imperial d'Octavi August mentre els romans conquerien Hispània i l'emperador dirigia les campanyes contra cantàbres i asturs?

- La vila d'Altafulla i el seu castell formava part de les línies fortificades que protegien la població dels atacs dels pirates?

- La zona de Tarragona i Salou era el port de sortida de les expedicions marítimes de conquesta de Jaume I cap a Mallorca?

- Altafulla és un poble singular perquè antigament, a la mateixa plaça hi havia els tres poders de l'època; eclesiàstic (l'església local), nobiliari (el castell) i popular (l'ajuntament)?

- Al pla que separa la vila d'Altafulla del mar hi havia explotacions agrícoles que treien l'aigua de pous per mitjà de sínies?

- Altafulla és coneguda per les seves històries i llegendes de bruixes, hi tenen un carrer i fins i tot una festa a començaments d'estiu?

- La platja actual d'Altafulla havia estat uns aiguamolls pantanosos?

- Un científic altafullenc va descobrir la proporció d'oxigen present a l'aire i participà dels majors descobriments científics de la seva època, a cavall del segle XVIII i XIX?

- Davant la platja d'Altafulla hi descansa un vaixell republicà enfonsat a la Guerra Civil quan es dirigia a Tarragona?

- El mes de novembre els castellers de la vila fan pujar un pilar des de la Plaça del Pou fins a l'església, per un carrer empedrat que fa pujada?

Posa't en contacte

CatalunyaFundació Catalunya Cultura

Altafulla deixa't embruixarCastellers d'Altafulla

Totes les aventures

1r llibre - Conte pilot- La biblioteca de l'avi Fermí – Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)
2n llibre- El fantasma de la Trona – Siurana (Priorat)
- El robatori de les àmfores – Empúries-L'Escala (Alt Empordà)
- El castell del comte rebel – Valls d'Àneu (Pallars Sobirà)
3r llibre- El secret del gladiador – Altafulla (Tarragonès)
- El drac del port – Conca Dellà (Pallars Jussà)
- El cau de la guilla – Sant Hilari Sacalm-Les Guilleries (La Selva)
4t llibre- Moros a la costa – Premià i Vilassar (Maresme)
- L'orgull ilergeta – Lleida (Segrià) i Roda de Ter (Osona)
- Els guardians del Grial – Miravet (Ribera d'Ebre)